Wednesday, January 2, 2008

Nu är det slut!

Nej, som jag skrivit om tidigare har jag velat fram och tillbaka vad gäller mitt bloggande och nu får det vara slut för min del. Tack till alla er som kikat in och som kommenterat. Det har verkligen varit ett sant nöje!

Om det är någon som skulle vilja kontaka mig så kan ni göra det på moni.ottosson@gmail.com.

Om ni är intresserade av valen i USA så skulle jag rekommendera svenskbloggen Amerikansk politik.se Fair and Balanced och Marc Ambinder följer valen på plats och har mycket intressanta inlägg.

Monica

Tuesday, January 1, 2008

Obama drar ifrån i Iowa i ny undersökning

Senaste opinionsunderökningen i Iowa (utförd av The Des Moines Register) som anses relativt tillförlitlig visar på att Obama drar ifrån.

Obama 32%
Clinton 25%
Edwards 24%

Obama hade idag ett möte i en gymnasieskola där så många som 1500 peroner dök upp. Han rider på en skön framgångsvåg i efterdyningarna av dagens väldigt positiva undersökning. Men Obama sa att det spelar ingen roll vad undersökningarna säger, det som spelar stor roll är att alla kommer till de olika vallokalerna. Det stora uppsvinget av pot. Obama-röster hittas famförallt hos förstagångsväljare och de unga. Obamas medarbetare har kartor med varje hushåll och där finns markerat vilka som sagt att de kommer att rösta på Obama och vilka som fortfarande inte bestämt sig. De har speciella informationspaket för alla olika scenarion.

Clinton, som har en stor väljarbas bland äldre damer, har sett till att dessa damer har tillgång till skjuts till vallokalen på torsdag...allt för att få dit så många som möjligt (och se till att de inte stannar hemma pga det kalla vädret).

Obama och Clinton har också hittills samlat in över 100 miljoner dollar var till sina kampanjer. På Obamas hemsida kan man idag läsa om att 481 000 personer donerat pengar till hans kampanj. Det i sig är enastående. De flesta har donerat under 100 dollar (till skillnad från Clinton som har många färre som donerat men de har istället donerat mycket mer).

Nu är det mindre än 48 timmar kvar. Obama rockar, men kommer han att rocka ända fram?