Tuesday, July 3, 2007

Over and Out

Nu är det dags. Imorgon bitti bär det av till Svedala.

Till er alla som tittar in hit, jag hoppas att ni alla får en bra sommar och jag kan informera er om att det kommer lite intressanta saker på bloggen till hösten. Bland annat så har jag lyckats fjäska in mig hos en polis som jobbar i en närliggande stad och ska få åka med en dag och se hur livet som polis är här, det ser jag verkligen fram emot. Det kommer med all säkerhet att bli en hel del politiska uppdateringar och annat smått och gott. Jag vill tacka er alla som kommer med er heja-rop, konstruktiva kritik, funderingar etc, det är kul att blogga men era insiktsfulla kommentarer gör det så mycket mer värt!

Det är semester, så tror inte det blir så många inlägg under mina 6 veckor i Sverige, men vem vet...

Over and Out...

Monday, July 2, 2007

Den unge och havet

Vaddå iPhone?

Skulle köpa en iPod till en kompis i Sverige i helgen. Vad jag inte hade full koll på var att Apples nyaste produkt, iPhone, släpptes i fredags. Det var MYCKET folk i Apple-butiken kan jag meddela, det var t.o.m kö utanför.



Bild från Wikipedia

Sunday, July 1, 2007

Obama - dollarkungen



Det klirrar i Obamas valkassa, han har, under andra kvartalet i år, samlat ihop ca 32.5 miljoner dollar, att jämföra med ca 27 miljoner för Clinton, 9 miljoner för Edwards och 7 miljoner för Richardson under samma period (detta är alla preliminära siffror).

Så trots att opinionsundersökningarna fortfarande visar på att Clinton har en ledning med runt 10 procentenheter, så visar väljarnas pengastöd på något helt annat.

Intressant är att fler av dem som donerat pengar till Clinton redan donerat maxbeloppet (som är 2300 dollar/kandidat för primärvalet och sedan ytterligare 2300 dollar för presidentvalet) medan de som donerat till Obama i större utsträckning gett mindre summor och därmed anses ha möjlighet att donera ytterligare.

Obama har alltså mer pengar till sitt förfogande och han har i dagarna börjat visa reklamsnuttar i Iowa, där han nu vill öka väljarnas kunskaper om honom och det han gjort hittills. För det är fortfarfande så att väljarna inte känner till så mycket om Obama i jämförelse med Clinton.

Många politikska kommentatorer anser fortfarande att det är Hillary som kommer att bli demokraternas presidentkandidat.Hon har framträtt med större självförtroende i debatterna och trots att Obama anses väldigt begåvad som talare så har han inte riktigt kunnat skina vid sidan av Clinton.

Förra kvartalet fick Demokraterna ihop 79 miljoner dollar och Republikanerna 53 miljoner dollar. Denna trend med fler donationer på demokraternas sida förväntas hålla i sig även under detta andra kvartal.

Biltvätten - värsta favvostället

Jag tycker att amerikanarna är rätt så finurliga på det här med att med enkla medel få något som kan vara en rätt trist service-inrättning att bli ett ställe som faktiskt är kul att åka till!

Ta till exempel det här med biltvätt! Här kostar det runt 10 dollar att få sin bil tvättad utan och innan.

En liten häst...


En popcorn-maskin...


Lite saft...


Och vips så har vi ett favvoställe för barnen!