Tuesday, January 1, 2008

Obama drar ifrån i Iowa i ny undersökning

Senaste opinionsunderökningen i Iowa (utförd av The Des Moines Register) som anses relativt tillförlitlig visar på att Obama drar ifrån.

Obama 32%
Clinton 25%
Edwards 24%

Obama hade idag ett möte i en gymnasieskola där så många som 1500 peroner dök upp. Han rider på en skön framgångsvåg i efterdyningarna av dagens väldigt positiva undersökning. Men Obama sa att det spelar ingen roll vad undersökningarna säger, det som spelar stor roll är att alla kommer till de olika vallokalerna. Det stora uppsvinget av pot. Obama-röster hittas famförallt hos förstagångsväljare och de unga. Obamas medarbetare har kartor med varje hushåll och där finns markerat vilka som sagt att de kommer att rösta på Obama och vilka som fortfarande inte bestämt sig. De har speciella informationspaket för alla olika scenarion.

Clinton, som har en stor väljarbas bland äldre damer, har sett till att dessa damer har tillgång till skjuts till vallokalen på torsdag...allt för att få dit så många som möjligt (och se till att de inte stannar hemma pga det kalla vädret).

Obama och Clinton har också hittills samlat in över 100 miljoner dollar var till sina kampanjer. På Obamas hemsida kan man idag läsa om att 481 000 personer donerat pengar till hans kampanj. Det i sig är enastående. De flesta har donerat under 100 dollar (till skillnad från Clinton som har många färre som donerat men de har istället donerat mycket mer).

Nu är det mindre än 48 timmar kvar. Obama rockar, men kommer han att rocka ända fram?

6 comments:

Petchie75 said...

Det är verkligen jättespännande att se vem som vinner i Iowa, både bland demokrater och republikaner. Nu MÅSTE jag kolla på de amerikanska nyheterna ;-)

Desiree said...

Verkligen spännande att få se hur det kommer att gå. Jo det är nog både en bra och viktig strategi att försöka få så många som möjligt till vallokalerna.

Annika said...

Visst är det så spännande!
Undrar så hur det kommer att gå? Själv är jag ju en stor fan av Hillary. Hoppas....
Och att få iväg folk till vallokarena är verkligen viktigt just nu...

Anonymous said...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

Petchie75 said...

Förresten Monika, nu när jag ska börja kolla på de amerikanska nyheterna ;-) - vilken nyhetskanal rekommenderar du?? Jag gillar inte CNN..

Monica said...

Imorgon får vi ju veta med om resultatet i Iowa, spännande!

Petra, önskar jag hade ett bra svar till dig ang. vilka nyheter som är bra men jag kollar nästan aldrig på tv och läser mest på nätet eller New York Times söndagstidning. Och tittar jag på nyheterna på tv så är det alltid på någon av våra lokala.

Om någon av er andra USA-svenskar har några tips så vore det ju kanon om ni kunde tipsa Petra!