Thursday, April 12, 2007

Arnold goes green


Vår guvernör har hamnat på framsidan av Newsweek tack vare sitt engagemang för miljön. Han fick utstå en hel del kritik för att han själv körde mastodont-bilar som Hummer och andra SUVs men nu så hyllas han alltså för sina insatser för miljön. (han fixade dessutom till sina bilar så att de skulle bli mer miljövänliga).

Som jag skrivit om tidigare så har Arnold gått ihop med guvernörer från 4 andra stater i västra USA för att försöka minska utsläppen samt skapa ekonomiska fördelar för företag så att de spar på energi och i större utsträckning använder sig av förnyelsebara (gröna) energikällor.

Man kan tycka vad man vill om herr Schwarzenegger och hans prat om att trädkrameri är förlegat, men få skulle kunna få en sådan genomslagskraft som han har fått tack vare sitt kändisskap. I detta fall så använder han det till något oerhört positivt!

4 comments:

Desiree said...

Tycker att det är jättebra att kändisar och maktpersoner som Arnold andvänder sitt kändisskap för något postivt som miljön. Go Arnold!

Mathias said...

Glöm inte hans tidigare initiativ för allmän sjukförsäkring! Arnold rockar!

Monica said...

När Arnold blev guvernör här i CA så trodde jag vekrligen att amerikanarna vettet, men jag måste säga att han på flera punkter har gjort ett bra jobb, bland annat vad gäller miljön och hans förslag till allmän sjukförsäkring.

Han verkar stark på det sättet att han lägger fram förslag utan att snegla på sina partikamrater, hans förslag om allmän sjukförsäkring var ju inte alls poppis hos republikanerna...

Annika said...

Jag håller med! Trots att han är republikan rockar han absolut!! Tycker att hans engagemang för miljön är talande. Läste den artikeln i Newsweek, mkt bra!!