Sunday, April 15, 2007

My Celebrity Look-alikes

Idag hade vi besök av ett par goda vänner som berättade att de hade provat en websida där man laddar ner ett foto på sig själv och sedan får man en lista med bilder över de kändisar man är lik. Vi gick in direkt och kollade...

...hmmm, Anette Benning, konstiga kriteria de måste ha för det här, jag tycker inte jag är lik någon av alla de kändisarna som poppade upp på mitt kollage, dessutom så är ju tex Glenn Close och Andi MacDowell så väldigt olika varandra.

Vem liknar du???


My cool celebrity look-alike collage from MyHeritage.com.

Thursday, April 12, 2007

Arnold goes green


Vår guvernör har hamnat på framsidan av Newsweek tack vare sitt engagemang för miljön. Han fick utstå en hel del kritik för att han själv körde mastodont-bilar som Hummer och andra SUVs men nu så hyllas han alltså för sina insatser för miljön. (han fixade dessutom till sina bilar så att de skulle bli mer miljövänliga).

Som jag skrivit om tidigare så har Arnold gått ihop med guvernörer från 4 andra stater i västra USA för att försöka minska utsläppen samt skapa ekonomiska fördelar för företag så att de spar på energi och i större utsträckning använder sig av förnyelsebara (gröna) energikällor.

Man kan tycka vad man vill om herr Schwarzenegger och hans prat om att trädkrameri är förlegat, men få skulle kunna få en sådan genomslagskraft som han har fått tack vare sitt kändisskap. I detta fall så använder han det till något oerhört positivt!

Wednesday, April 11, 2007

Ransonerat vatten i San Francisco?

Det har regnat oerhört lite här i Bay Area i år. Personligen har det ju inte gjort mig något eftersom jag inte tycker det är speciellt kul med en massa regn, men det är ju givetvis inte så bra ur andra, större perspektiv.

Om San Francisco-borna inte börjar spara på vatten nu så är det möjligt att de tvingas till ransoneringar i sommar. Den reservoar som försörjer stadens invånare med vatten är endast fylld till 46% av sin normala kapacitet. Dessa ransoneringar kan innebära en reducering av vatten-konsumtionen med runt 20% och den som inte följer dessa restriktioner kan få böter eller sitt vatten avstängt.

Så idag när det regnade blev jag riktigt glad, kanske den där reservoaren fylldes på lite i alla fall! Vi ska flytta om två veckor så jag ska be några snubbar från en frivillig-organisation för bättre energi-förbrukning komma och kolla på nya hemmet för att se vad vi kan göra för att få till så snål energiförbrukning som möjligt.

Naken Sushi

Att man kan åka till Japan och äta sushi på nakna kvinnor (nyotaimori) är ju ingen nyhet, men nu behöver man inte åka så långt, för Hadaka Sushi på Sunset Boulevard i LA har introducerat denna japanska tradition här i USA.

Jag bara undrar hur man lyckades ta sig runt hälsovårdsmyndigheten och själv vill jag även fortsättningsvis äta min sushi påklädd...eller i alla fall utan en naken kvinna som fat.

Sunday, April 8, 2007

Giuliani, McCain, Romney eller....?

Det är fortfarande väldigt svårt att tippa vem som ska knipa nomineringen till att bli republikanernas presidentkandidat. I veckan så offentliggjordes hur mycket pengar aspiranterna lyckats få ihop under det första kvartalet i år. Mitt Romey, som ligger trea i opinionsundersökningarna, är den som lyckats bäst med att på folk att öppna plånböckerna, och fick ihop hela 21 miljoner dollar (att jämföra med Giulianis 15 miljoner och McCains 12.5 miljoner).

Pengar kan köpa mycket men kan det köpa Romney presidentkandidaturen?? Troligen inte. Han brottas med kritik för att han har bytt åsikt i republikanska kärnfrågor som abort och homosexuellas rättigheter samt får sneda blickar pga att han själv är mormon. Däremot så anses han vara en bra debattör och väntar alltså nu på att debatterna ska börja där han kan skina.

Romney har pengarna, Giuliani folkets stöd för tillfället och McCain har en välsmord politisk organisation bakom sig, men kan någon av dessa verkligen bli republikanernas presidentkandidat. Många politiska kommentatorer tvivlar på detta och tror fortfarande att det är fritt fram för ytterligare en kandidat, en konservativ kandidat med konservativa värderingar när det gäller såväl finanser som sociala frågor. Vem lurar i kulisserna? Några namn som nämns är Sam Brownback, Mike Huckabee, Fred Thompson och Tommy Thompson.

Jag har fortfarande känslan av att människor inte vet tillräckligt om de olika kandidaterna för att verkligen veta vem de ska rösta på (det har också visat sig i tidigare opinionsunderökningar). Så det är ett öppet fält än så länge, ska bli intressant att se hur det går.

Att 2008 års val kommer att bli ett val som slår alla rekord vad gäller kandidaternas förmåga att samla ihop pengar är det ingen som tvivlar på, att en kandidat med mycket pengar har ett övertag över en med mindre pengar borde ju också vara en listig gissning, vad som är intressant är exakt hur mycket dessa pengar kommer att påverka, finns det en chans för Romney att köpa sig en presidentkandidatur?

Sunday, April 1, 2007

Amerikanarna tar inte ut hela semestern

I förra veckan läste jag i New York Times att amerikanarna endast tar ut ca 70% av sin semester. Detta tycker jag är helt häpnadsväckande med tanke på hur lite semester de har per år. När jag förvärvsarbetade så hade jag 20 dagar semester, vilket är relativt bra vad jag förstått. Andra på företaget hade 10-15 dagar, och det var inklusive sjukdagar, dvs var man sjuk så drogs det av de totala dagarna. Och enligt the Society for Human Resource Management så tenderar amerikanarna nu dessutom att ta kortare semester, dvs en vecka eller kortare.

Att så många inte tar ut hela semstern anses bland annat bero på att de känner ett stort tryck att behöva vara på jobbet , att de hellre vill ha ut pengar längre fram, och att deras arbetsplats helt enkelt är anti-semester.

Ja annat var det hemma i Svedala där man i alla fall kunde ta ut några veckor i stöten utan att någon höjde på ögonbrynet!