Sunday, November 26, 2006

Bay Area - folk kommer och går

Sunny California har under många år attraherat människor från hela USA. Men efter ett 10-tal år med ökade huspriser så lämnar nu många staten. 2004 flyttade över 500 000 härifrån medan ca 400 000 flyttade hit...en netto utflyttning på 100 000 vilket är en ökning med 500% om man jämför med året innan. Inflyttning från andra delar av världen samt antal födslar har dock bidragit till att statens invånarantal ändå ökat.

Själva märker vi ju också av detta. Många av dem som vi lärt känna bor här under några år och sedan flyttar de hem eller till något annat ställe. Ett exempel på några goda vänner som är på väg hem är ju familjen Fuxe som ska flytta hem i juni. De var här på middag igår och vi pratade en del om deras tankar inför hemflytten. De tyckte att det var tve-eggat eftersom de ju haft ett bra liv här...och som vi alla håller med om, det underbara vädret är ju helt fantastiskt. Vendela och Filippa (som är 9 resp 11 år) har efter att först varit helt inställda på att åka hem också vant sig vid sina liv här och tycker även de att det inte är helt enkelt att säga vilket ställe de skulle föredra.

Anyway, vi tycker att det är sååååå tråkigt att de ska flytta. Johanna är en superhärlig tjej som är så positiv och klok...jag uppskattar verkligen att ha henne här i vardagen. Vi har dessutom haft Stroller Strides gemensamt. Alice (som är 2.5) och Linn umgås en hel del och leker väldigt bra ihop nu. Jenna kommer snart att bli en kul lekkompis för Calle (just nu är hon inte så mobil och Calle är VÄLDIGT aktiv och vill banka på hennes huvud etc, utan att hon har möjlighet att dra sig undan). Vendela och Filippa är sådana härliga tjejer...en fröjd att ha att göra med...jag ser på dem och ser att det finns hopp om att trotsåldrarna, som Linn går in och ut i, en dag ska försvinna. Mikael har golfat en del med Jonas. Så de har ju utgjort en stor del av vårt liv...det kommer att bli så tomt utan dem.

Men, som sagt, det är tyvärr en del av vår verklighet här...får väl se när det blir vår tur att flytta!

0 comments: