Wednesday, August 29, 2007

Fler amerikaner utan sjukförsäkring

Enligt gårdagens uppgifter från US Census Bureau så har antalet oförsäkrade ökat till hela 47 miljoner under 2006. En ökning med ca 2.2 miljoner sedan året innan. Av dessa 47 miljoner är 8,7 miljoner barn.

USAs sjukförsäkringssystem har blivit en av de heta potatisarna inför valet 2008. De demokratiska presidentkandidaterna har gett sina förslag på hur de vill tackla problemet och de republikanska följer nu också.

Helt klart är ju att något drastiskt behövs göras åt saken!

5 comments:

Desiree said...

Läskigt. Kostnaderna fortsätter ju att stiga för sjukförsäkringarna så jag antar att det bara kommer att bli fler som inte har råd. Detta är verkligen ett gigantiskt och allvarligt problem. Jag tror nästan hela systemet måste reformeras om på något vettigt sätt. Skönt att inte vara USAs predient och behöva ta hand om detta.

Fia said...

ja denna kostnadsspiral uppåt måste helt enkelt brytas, men frågan är hur och på vilket sätt? Under tiden så blir ju all preventiv medicin lidande så om ett tag så kommer ju kostnaderna att öka ÄNNU mer då det som hade kunnat förhindrats inte gjorde det då de som inte har ngn försäkring inte kan få speciellt mkt preventiv medicin. Det i kombination med att den mat som är billigast i pengar oftast är dyrast för kroppen...det ser inte bra ut alls.

Monica said...

Nej, jag håller verkligen med er båda, det blir ett hård nöt att knäcka.

Fia, jo, just att reformera systemet kommer att bli tungrott bl.a med tanke på det som du beskriver. Alla dessa oförsäkrade människor som blivit sjuka bara för att de inte fått någon som helst förebyggande vård och som går till akuten när det kniper...akuten, där ju vården är som dyrast!

Desiree, ditt inlägg på din blogg om fetma var ju också väldigt intressant och något som är ytterst viktigt med tanke på amerikanarnas hälsa i stort. Att drygt var tredje amerikan är överviktig är ju ingen bra trend, det är och kommer bli ohyggligt dyrt!

Anonymous said...

Tänk om det är FETMA som fäller Frihetens Nation?

Hur ska man kunna argumentera mot dom som hävdar att försäkringssystemet är en garant för att få kvalitativ vård när så behövs? Och om de med stålar vill betala sina försäkringar vill de förstås inte betala skatt för dom som inte betalar sina försäkringar?
Vill man ha en sämre vård? Den som idag kan få en förstklassig personlig vård?

Monica said...

Susan, det kommer ju alltid att vara så att de som har pengar kommer att ha möjlighet till bra vård!

Problemet idag i USA är ju att det kostar samhället ohyggligt mycket pengar med bland annat all denna vård som utförs akut, pga brist på förebyggande vård hos de oförsäkrade.

Så sjukförsäkringssystem kommer att bestå. Nu handlar det ju om att få hela nationen försäkrad för att på så sätt minska de enorma vårdkostnaderna.

Enligt analyser av de sjukförsäkringsreformer som hittills har kommit på förslag så visar de att man potentiellt kan uppnå en minskning av de totala utgifterna för sjukvård i USA samt bättra på kvaliteten av sjukvården.