Thursday, August 23, 2007

Fox attackerar - Iran

Ja, vad ska man säga?

5 comments:

Mathias said...

Jag säger "klassisk propaganda". En otydlig avsända som inte berättar vad deras egen agenda är klipper ihop en tidigare, relativit impopulär händelse, med samtida bilder. Egentligen inte annorlunda än att klippa ihop bilder på Hitler och Ahmadinejad.

Den riktiga frågan är vad det kommer att innebära när Iran får kärnvapen.

Desiree said...

Kul att du är tillbaka Monica. Välkommen tillbaka hem till USA.

Monica said...

Mathias, jodu, frågan med Iran är inte enkel. Ryktena går heta härborta om huruvida Bush ska bomba atomanläggningarna (vilket inte verkar så troligt) eller rikta in sig på anfall på Al Quds-baserna. Vi får helt enkelt vänta och se!

Desiree.
tackar, det var underbart med semester men det är skönt att vara tillbaka igen. Tack detsamma förresten, du har ju också varit hemma i Sverige!

Anonymous said...

Det fascinerande med inslagen från Fox är att de är så oerhört lika de som vi såg när vi var i USA när USA invaderade Afghanistan, fast då visades mer eller mindre identiska inslag på samtliga tevekanaler. Det kändes verkligen som propaganda.

Vad det gäller krig tror jag inte att det viktiga är hur man startar dem utan hur man avslutar dem. Har läst en väldigt bra bok "Bankrolling Basra" som handlar om återuppbyggnad av Irak.
/Cara

Monica said...

Cara, tack för boktipset, ska kolla in boken. låter ju mycket intressant!