Wednesday, January 3, 2007

RS-virus

Japp, nu har vi fått det..eller rättare sagt Calle har fått det. Själv hade jag inte hört talas om det förrän jag insåg att det var något som man liknade vid västa digerdöden i Sverige (fastän man ju inte dör av det då). Att många inte gick ut med sina bäbisar för att de var rädda för viruset. Såväl Linn som Calle har ju då släpats ut från den dag de föddes...Ignorance is Bliss (passande amerikanskt ordspråk).

Men så har viruset satt sina fula klor i vår lille Calle. Man kan ju vara glad över att han är så stor, det är tydligen inget vidare att ha som spädbarn. Så nu har han problem emd andningen, öroninflammation och är allmänt risig. Calles kompis Jenna har också viruset och fick ligga på sjukhus över natten, men hon är bättre och får komma hem med mamma Johanna idag.

1 comments:

Anonymous said...

Nej, stackars lilla Calle! Hoppas han kryar snabbt snabbt. Stämmer att det är en jättegrej i sverige men virusets styrka verkar variera lite från år till år. I december-05, när jag födde Felicia, var det tydligen extremt starkt och väldigt tidigt (brukar bryta ut jan/feb) vilket betydde totalt besöksförbud på BB, BVC-tanter som fick en att få dåligt samvete om man satte sig på en buss innan Mars osv.osv. Själv var jag ute och for en hel del med Felicia och hon var frisk som en nötkärna medan en i vår mammagrupp satt inne med sin bäbbe i flera månader och bäbben fick viruset ändå, so what to do??
Som du säger Monica är det "tur" att Calle fick viruset nu, då det ju är betydligt farligare för riktigt små pjattar. Är naturligtvis jättetrist ändå och andningsproblem är ju alltid läbbigt, hoppas som sagt han kryar snabbt! Kram Kram!// Eva