Saturday, June 9, 2007

Darwin-släng dig i väggen!

För på the Creation Museum i Kentucky som öppnades för några veckor sedan så har man bibeln som grund för sina teorier om att jorden är mindre än 6000 år gammal och skapades på 6 dagar. Fast det är ju klart, enligt en opinionsundersökning utförd av Newsweek så tror ca hälften (48%) av amerikanarna inte på evolutionsteorin.

5 comments:

Fia said...

Öh, Kentucky eller Tennessee vore väl de två delstaterna där detta museum skulle KUNNA öppnas med tanke på den höga frekvensen fanatiska kristna och den något låga frekvensen av formell skolgång.
Sa grannen.....

Desiree said...

Det är ju helt otroligt och ofattbart att nästan hälften av amerikanerna inte tror på evolutionsteorin. Läskigt faktiskt.

Annika said...

Skitläskigt! jag har så himla svårt att förstå det.
Men ja, det är väl som Fia säger att om ett sådant museum ska öppnas så ska det ju ligga i bibel-bältet.

Mathias said...

Det är den här undersökningen du refererar till: http://www.msnbc.msn.com/id/17875540/site/newsweek/

Eller hur?

Min favorit är att 40% av gruppen ateister och agnostiker tror att Gud skapade världen. :-)

Monica said...

Jo, jag måste att jag blev lite chockad när jag läste om hur många här som inte tror på evolutionen, jag visst ju att de var många, men nästan varannan amerikan????

Mathias, visst var det en intressant undersökning. Man undrar ju vilka som svarar och hur man som ateist överhuvudtaget kan svara att man tror att Gud har haft ett finger med i jordens skapelse...hmmmm??