Sunday, June 17, 2007

Vädersnubbar som kommenterar politik

Jag har skrivit tidigare om hur Fox News är en tv-kanal med väldigt vinklade nyheter (republikan-vänliga). Till och med meterologerna kan få till lite anti-demokrat-kommentarer:

6 comments:

Anonymous said...

heregud..
jag såg en vansinig dokumentär om fox, murdochs mord på journalistiken, ladda ner och se!

Monica said...

Mr/Ms Anonym, jag såg trailern på denna film men har inte sett filmen. Den är säkert väldigt intressant! Jag har ju tidigare visat på hur Fox ger sig på bl.a Barack Obama....ingen rolig historia, och framförallt en skam att kalla det journalistik.

Är det så att du absolut vill vara anonym eller kan man få något namn på dig? Jag har lämnat Anonym-funktionen för att de vänner och bekanta som inte har ett gmail-konto ska kunna skriva in kommentarer..men jag ser gärna att alla som kommenterar åtminstone på något sätt identifierar sig.

Mathias said...

Fox bias är på sätt och vis en myt. Det är helt sant att den ligger närmare en republikansk syn på världen än mycket annan media, men då måste man komma ihåg att i princip all annan media har vänsterbias.

Fox ligger med andar ord inte så långt från mitten, men ofta en bit från annan media. Se t.ex tabel 4 i http://www.polisci.ucla.edu/faculty/groseclose/Media.Bias.pdf

Monica said...

Mathias, som vanligt så kommer du med intressanta synpunkter. Jag kollade rapporten som du hänvisar till och ja, visst vet jag att tex min söndagstidning The New York Times ligger till vänster om mitten om man ser till politiska intressen. Men jag tycker att Fox News kör väldigt vinklade nyheter. Du har ju sett dem själv, vad tycker du?

Är jag färgad av mina politiska åsikter, absolut, är jag lika kritisk till den media jag följer, nej. Och visst, Bush och hans kumpaner framstår ju inte i vacker dager i tex NYT eller Vanity Fair som jag också läser...Men att Fox har höger/republikan-bias, det tycker då jag iaf!

Mathias said...

Absolut. Fox är "röd". Inget snack om saken.

Mathias said...

Samtidigt tror jag inte det är självklart att t.ex. SR/SVT skulle hamna närmare en "neutral" rapportering om det undersöktes.