Sunday, March 18, 2007

Köns-neutrala toaletter

Några San Francisco-bor har gått samman och skapat ett dynamiskt webb-register över köns-neutrala toaletter. Trakasserier på offentliga toaletter av transsexuella och andra som faller utanför den traditionella ramen av man/kvinna har lett till att Bathroom Liberation Front tagit saken i egna händer.


Efter att ha funnits online i lite över 2 månader så har deras site safe2pee fått in information om 540 köns-neutrala toaletter i 150 städer. Kiss-fred åt alla!

2 comments:

Anonymous said...

Kunde inte låta bli småle då jag läste ditt inlägg. Kissfrid...hehe.

Apropå toaletter kommer jag att tänka på manliga toaletter och skötrum. Finns det här i USA skötrum på manliga toaletterna där även pappa kan ta med sin barn och byta blöja på sin lilla pojke/flicka? Eller det kanske inte alls skulle vara passande i USA att en man stod inne på ett manligt dass med ett skötrum där en liten naken baby låg på ett skötbord...

Visserligen vimlar det inte av skötrum på herrtoaletterna i Sthlm heller, men de finns ändå lite här och där och en pappa kan helt klart ha en heldag på stan med sin lilla unge utan att behöva byta i vagnen. Typ. Har ingen egen erfarenhet men känner flera pappalediga pappor som hävdar det finns i Sverige...

Monica said...

Anne, jo det var en liten intressant artikel jag läste om kissfrid..hehe..Det är ju dock tragiskt att människor inte ska kunna uträtta sina bas-behov utan att bli trakasserade.

Coolt att det finns skötbord på vissa herr-toaletter i Svedala!

Jag vet faktiskt inte hur det ser ut med skötbord på manliga toaletter, men enligt maken så har han aldrig stött på några. Däremot så har han gått in med småttingarna på köns-neutrala toaletter där det ibland finns skötbord!