Sunday, March 11, 2007

Palm Springs

I helgen var jag med några kompisar i Palm Springs, bara dryga timmen med flyg och vips har man hamnat i öknen.

En gång känd som "stjärnornas lekplats", Palm Springs, en liten stad som ligger i södra Kalifornien, vid foten av Mount San Jacinto. Tack vare det varma klimatet och områdets vackra natur så har det blivit ett populärt tillhåll för pensionärer. Med sitt läge vid Mount San Jacinto, många aktiviteter (ex. golf), oändligt antal spa-anläggningar, casinon och värmen så söker sig även många turister hit. Palm Springs är också ett populärt ställe för homosexuella. 2006 hade staden en 7 gånger så stor population av homosexuella som landet i övrigt (att jämföra med San Francisco där populationen av homosexuella är 5 gånger så stor som landet i övrigt). De respresenterar cirka 35% av de året-runt boende i Palm Springs.

Vi ägnade oss åt hiking bergen, lapade sol och läste vid poolen, åt och drack gott men mest av allt så var det underbart att få komma bort en helg i härlig värme med goda vänner.

3 comments:

Anne-Marie said...

Det låter härligt med sol och värme och att komma bort. Som jag skrev på min blogg så hade vi varmt här igår (20 grader) men det var säkert ännu varmare där du var

Fia said...

Åh vilken härlig liten minisemester det lät som! Det var dig väl unnat!

Monica said...

Jodå, det var kanonhärligt väder I Palm Springs, uppemot 30 grader, fast det har ju inte varit så dåligt här i Bay Area de senaste dagarna heller, idag visade termometern på 25 grader. Kottarna badade i lilla grodpoolen...i början av mars..helt otroligt!!