Tuesday, December 18, 2007

Morden i San Francisco ökar

Igår eftermiddag mördades en man i San Francisco, det är mord nummer 97 i staden i år, vilket innebär högsta mordfrekvensen på över 10 år. Detta är dock en trend som vi kan se i många stora städer runt om i USA: Chicago, Houston, New York, Philadelphia osv...

Våldsbrotten har ökat i USA sedan 2005 men ligger fortfarande inte på den nivå som man kunde se i USA under början av 90-talet. Ökade gängaktiviteter och droganvänding anses vara några av orsakerna i de områden som sett denna ökning av våldsbrott.

I San Francisco ökade bland annat inbrotten med 25% mellan 2005 och 2006. En annan form av våld som ökat är det "spontana" våldet och skjutningar på på vägarna. I år har dessutom hittills dubbelt så många vapen beslagtagits i San Francisco jämfört med förra året.

sfcrime.blogspot.com kan man läsa om alla mord i San Francisco under året och det finns också en karta på staden där varje mord är markerat på den plats det utfördes.

2 comments:

Desiree said...

Här i Birmingham, Al har vi också en ganska hög mordfrekvens med ca 100 personer varje år. Naturligtvis är det vissa områden och statsdelar som är mer utsatta och som man ska undvika. Bra med kartan du hade där över SF, då vet man ju mer vilka områden man bör undvika.

Monica said...

ja, det verkar ju som att brotten ökar i stora delar av landet. Här i Palo Alto har också inbrotten ökat de 2 senaste åren. Poliser som jag pratat med hänvisar just till att gängvåldet ökar och att exemplevis drogen meth ökat mycket och denna drog är så lättillgänglig...