Sunday, December 16, 2007

Fler stater ger upp avhållsamhetsundervisnings-bidraget

Jodå, nu verkar det som att fler och fler stater faktiskt struntar i att ansöka om bidrag för undervisning om avhållsamhet. Jag skrev i förra månaden om att fler undersökningar kommit ut om denna undervisnings ineffektivitet. Enligt Washington Post så verkar det som att inför nästa år kommer uppemot 15 stater inte att ansöka om detta bidrag. Kalifornien var först ut att inte ansöka redan 2000. Sedan följde Maine och New Jersey. I år följer även Virgina och Colorado med flera.

Fler stater (bland annat Ohio) har visat intresse för avhållsamhets-undervisningen, men vill inte undervisa endast avhållsamhet utan vill att den biten ska ingå i en generell undervisning i ämnet.

Förhoppningsvis kommer vi att längre fram se effekterna av denna förändring i undervisningen, i form av mer flitigt användande av preventivmedel, färre tonårsgraviditeter etc.

2 comments:

Desiree said...

Låter sunt att fler och fler stater överger denna idé om avhållsamhet som ändå är dömt att misslyckas.

Monica said...

Desiree, jo, hoppas verkligen att alla stater så småningom tar efter. Visst kan man prata med ungdomar att vänta med sex, men då i samband med undervisning om preventivmedel, könssjukdomar osv, osv...