Sunday, December 2, 2007

Sayulita - Mexiko

Sayulita är en liten by som ligger ca 40km norr om den stora turistorten Puerta Vallarta i Mexico. Byn har ca 4000 invånare och har varit väldigt populärt hos surfare sedan 60-talet. Byn är känd just för sin framtoning som en genuin, mexikansk by, turistvänlig men ändå inte överexploaterad. Vi bodde precis vid beachen i ett litet hus där bara sovrummen och toaletterna var inomhus medan kök och vardagsrum var utomhus. På kvällarna satt vi ute och läste och gick sedan och lade oss till havets brus. Vi kom hem utvilade och är en underbar upplevelse rikare.

2 comments:

Desiree said...

Vad fint det såg ut! Jättefina bilder. Vilket härligt ställe. Gillar de där små platserna som är mycket mer genuina och som ännu inte blivit helt turist exploaterade. Helt underbart såg det ut.

Monica said...

Tack Desiree. Det var helt underbart och just att det var sådär genuint gjorde det extra tilltalande för oss. Vi bodde i ett områden där det mest bodde semestrande mexikanare. Så trots att jag inte kan spanska så blev det ju intressanta meningsutbyten med engelska, kroppsspråk och mitt nyförvärvade futtiga spanska ordförråd :)