Monday, September 24, 2007

Laura och jag

På min vecko-tränings-runda i mördarbacken så slog det mig idag. Här ser det ju ut precis som jag minns det från Lilla huset på prärien. Fast Laura Ingalls växte ju upp i Kansas och serien utspelade sig i Minnesota plus att det säkert var minst 25 år sedan jag såg tv-serien, så vad vet jag. Men det var i alla fall känslan jag fick...så det så!

8 comments:

susanne said...

Vad vackert det är, där du är!

Anonymous said...

Enligt en kompis som bott i Los Angelese ett antal år så ska Lilla huset på prärien vara inspelad på någon stor ranch där. Och den ligger tydligen såpass centralt att på något avsnitt så ska man kunna ha sett ett flygplan glida förbi i bakgrunden.
/Cara

Annika said...

Jamen ABSOLUT!!! Jag och Karolina håller på att beta av säsong efter säsong av Lilla Huset på dvd. Det slår mig alltid hur mycket det INTE ser ut att vara Minnesota där dom är.
Cara (ovan) har nog rätt i att det kanske var just på ngt sådant ställe i CA som serien verkligen spelades in.
Du borde ha sprungit ner för backen där med ditt röda hår i flätor och armarna utsträckta---Instant Laura!!!

Fia said...

Annika har helt rätt!! Det ÄR du det trädet hon sprang förbi på intron...

Desiree said...

Det stämmer verkligen. Din bild påminner mig verkligen om lilla huset på prärien.

Anonymous said...

Den serien hor starkt ihop med barndomen for mig! Minns den sa himla val.....mmmm nostalgisk.

Skulle garna vilja se om den. Fast da riskeras nostalgikanslan antar jag.

Haller med alla andra, bilden overensstammer val med vad jag kommer ihag fran det jag sag pa den lilla tv:n fran 70-talet. Det enda jag har for mig ar att det var gronare? Eller?
/A-H

Lotta K said...

Tänk jag minns inte naturen i den serien alls. Annars tycker jag att jag minns det mesta. Jag och en pojkvän tittade tom tillsammans när vi var i 20-årsåldern. Såg vartenda avsnitt.

Monica said...

Susanne, det är oerhört vackert. Du får väl komma hit och kolla läget själv :)

Cara, jo, jag måste ha fått hjärnsläpp igår kväll när jag skrev inlägget. Jag kolla upp var filmen spelades in och någonstans fick jag för mig att det stod att den spelades in i Minnesota...tror det var liiite väl sent igår:)

Men din kompis hade ju rätt i att den spelades in i Kalifornien, närmare bestämt Simi Valley som ligger lite norr om LA.

Annika, hehe, kanske ska sätta upp håret i flätor imorgon när jag ska dit och traska med en kompis..kanske kan be henne ta en bild på mig springandes...men å andra sidan, det finns en massa ormar där i gräset så jag känner mig faktiskt inte så sugen, får hålla mig till mina trails :)

Fia, ja, det var just min känsla, men så kollade jag på videon (dagens inlägg) och såg att det faktiskt var en massa högt gräs där de sprang, but what the heck, lite gräs mer eller mindre ;)

Desiree, konstigt att man bara kan få en sådan stark känsla, det var ju mer än 25 år sedan jag tittade på serien!

A-H, jo, du hade rätt om gräset, kolla videon i dagens inlägg. Om några år så får du väl köpa dvd-boxen och (precis som Annika) kolla med dina kottar!

Lotta, vad kul att ni kollade om i 20-års åldern. Fint på något sätt att kolla med sin käresta! :) Jag är faktikst sugen på att se den igen. Dottern fyllde just idag 4 år...undrar om hur många år man kan bänka sig framför tv med henne med dvd-boxen?:)