Wednesday, September 19, 2007

Most famous american?

Giuliani sa igår i London under en mindre presskonferens att han är bland de 4-5 mest kända amerikanarna i världen.

Herr Giuliani, jag undrar det! För även om han är vädligt känd här i USA från sin tid som borgmästare (ca 10% av amerikanarna har dock aldrig hört talas om honom) så är det nog en annan kategori amerikaner som hamnar på denna topplistan. Jag kan tänka mig att fler känner till Paris Hilton, Britney Spears, Bill Gates, Tiger Wood, Brad Pitt, Madonna, George Bush (han kanske är inte är Herr Populär i världen, men känd är han ju).

En föjdfråga till Giuliani var vilka de övriga i denna amerikanska kändistopp skulle vara. Han svarade Bill Clinton och Hillary...sedan drog han vidare till nästa möte.

6 comments:

Fia said...

Inget bristande självförtroende där inte!! ;-)

Ing said...

Men Giuliani är ju spritt språngande galen - det påstår i alla fall Michael Wolff i en väldigt underhållande artikel i juninumret av Vanity Fair: "The big issue with nuttiness is that it's secret or shameful. But, in a sense, publicity cleanses or absovles nuttiness. That is, it makes it normal. We're used to it. What's more, with Rudy, there's so much of it that sheer volume cancels details of it. [...] And that's the marvelous advantage Rudy has to offer his party. You can better trust a crazy man, lacking normal artifice and equivocations, not to shit you."
Han blir nog president ska ni se...

Desiree said...

Man kommer nog lätt på fler kända amerikaner än Giuliani. Det var nog bra att han drog vidare till nästa möte innan det blev allt för pinsamt för honom.

Mikael said...

Skulle nog inte vara så svårt att få ihop en lista på närmare 50-talet amerikaner som världsmedborgare skulle kunna identifiera.

Som sagt, högmod går före fall....

/Mikael

Annika said...

My God! Typiskt den där självgode stroppen att kläcka ur sig ngt dylikt. Kan man tänka sig honom i vita huset...Kalla kårar...
Pinsamt uttalande...

Monica said...

Fia, nej, det kan man ju inte säga att han har, tyvärr inget vidare diplomatisk heller ;-)

Ing, intressant, jag prenumererar på Vanity Fair och tycker att de ofta har några riktigt bra in-depth artiklar per nummer. Jag läste om herr Giuliani och i något nummer därpå om hans fru...oh my god, vilket par. Nejdå, han blir inte president...det kommer republikanerna själva att se till! Och jag måste säga att av alla topp-kandidater så är det nog bara Fred Thompson som hamnar längre ner på min lista!

Desiree, han hade väl någon klok assistent som ansåg att det var dags att dra... ;)

Frasse, jag försökte faktiskt luska på nätet om det fanns någon info om vilka som är de mest kända amerikanarna internationellt, men hittade inget. Tror dock inte att det är politiker etc, sport och nöje ligger nog bättre till...

Annika, ja, herr Giuliani är kanske inte känd som någon diplomat direkt ;) Och det ska nog mycket till för att han ska kunna ta sig ända till vita huset...