Tuesday, September 4, 2007

Svettigt för Giuliani

Han leder fortfarande stort på nationell nivå enligt de senast utförda opinionsundersökningarna.

Såhär ser stödet ut vad gäller republikanernas presidentkandidater:

Rudy Giuliani 27%
Fred Thompson 17%
Mitt Romney 15%
Johan McCain 12%

Men Giuliani har det svettigt i dagarna. Det är mycket negativ publicitet kring honom och den kommer från alla håll. Många republikaner som ABSOLUT inte vill se honom som presidentkandidat. De har mobiliserat sig a la Swiftboat som sköt John Kerry i sank. Det har producerats en film där brandmän som var med under 9/11 berättar om sin syn på Giulianis insatser (inget smickrande) och då ska man ju veta att Giuliani delvis byggt sin kandidatur på dessa insatser. Liberal media jagar honom också med lykta. Även hans fru har fått utstå en hel del negativ kritik. Läste bland annat en artikel i Vanity Fair om henne som var allt annat än smickrande.

Jag tror inte att han kommer att få det lätt herr Giuliani, sina höga opinionssiffror till trots!

4 comments:

Desiree said...

Låter ju onekligen som om han har det svettigt just nu. Man avundas honom inte direkt och skulle inte vilja byta. What goes around comes around gäller nog även för politiker.

Anonymous said...

Vad sa han nu, Chomsky, att media producerar sina konsumenter?
...Hm: i dag låter det inte särskilt radikalt, inte radikalt alls. Han sa nog nåt annat ...
För det är ju alldeles uppenbart att det journalistiska uppdraget inte längre fungerar som, eller ens har ambition att vara en granskande och rapporterande tredje statsmakt där oberoende och sanningsiver driver framåt.

Annika said...

Jag tål inte honom. Måtte det inte bli han som blir deras rep., men det ser ju inte ut så. Förstår inte att han lyftes fram som han gjorde under 9/11.
Som Desiree säger; what goes around comes around...

Monica said...

Desiree, nej, han har det hett om öronen och jag tror faktiskt inte att han har en chans!

Susan, det ligger ju mycket i det du skriver och här i USA så är det, enligt mig, mycket värre än i Sverige. Media används som ett medel att påverka människor istället för, att som du beskriver, söka sanningen. Politiken är så oerhört polariserad och det slängs skit åt höger och vänster. Presidentkandidaterna har medhjälpare vars uppdrag går ut på att sinka de andra (i samma parti i många fall), med alla medel.

Annika, jag tror inte att Giuliani blir republikanernas presidentkandidat, det slängs redan alltför mycket skit på honom från alla håll. Jag tror personligen att han inte skulle vara en bra president med tanke på vad hans historia. Han verkar vara helt odiplomatisk och det bådar ju inte så gott inför eventuellt presidentskap.