Tuesday, October 16, 2007

Vietnamese Fusion

I Sverige när vi gick ut och åt så blev det ofta indiskt eller thai. Tror att det berodde mer på vana än något annat. Men här testar vi, på ett helt annat sätt, kök från hela världen. Absoluta favoriten är Vietnamese Fusion.

4 comments:

Fia said...

Jag blir nyfiken...det ser ju jättegott ut!! Vad använder de för ingredienser och hur är kryddningen? Hm...måste prova...

Annika said...

Måste prova!!! Nästa ggn vi äter Vietnamesiskt, vilket inte händer allför ofta.

Eeve said...

Ser ju ap-gott ut! Själv åt jag stekt strömming, potatismos & rårörda lingon till middag, kan det bli mer SVEA & o-exotiskt?? Beror kanske på om man frågar Margareta från Sundsvall eller Yoshimo från Peking..Nu kom jag dessutom på vad vi åt igår: Blodpudding!! Jiiz vad Svensson-trist det låter!! men det ÄR ju så damn gott!
Monique: Coco i Fame är tjej-mulatten som var typ bäst i universum på att dansa på 80-talet och alltid hade de snyggaste benvärmarna (& killarna!)Coco ruled I tell you! Kram Eeve

Monica said...

Jag vet inte om det är likadant hos er men de restauranger som är Vietnamese fusion här är en blandning av vietnamesiskt/franskt (eller europeiskt) och lokalt. Väldigt trendigt är det i alla fall!

Jag blev lite osäker på vad fusion exakt innebär så jag slog upp det och det har flera olika betydelser:

While fusion cuisine is a general term for the combination of various forms of cookery, the concept can take several forms. One approach is regional fusion that combines the cuisine of a region or sub-region into a single eating experience. Of these sort, Asian fusion restaurants have become popular in many parts of the United States, often featuring Indian, East Asian, and South-East Asian dishes along side one another and offering dishes that are inspired combinations of such cuisines.

Another incarnation of fusion cuisine the more eclectic approach, featuring original dishes using varieties of ingredients from various cuisines and regions and combining them. Such restaurants are often trendy and have no singular thematic cohesion other than innovative eclecticism in their menus. Such a restaurant might feature a wide variety of dishes inspired by combinations of various regional cuisines with new ideas.

Eeve, inte ska du klanka ner på blodpudding heller, det är ju supergott! :)

Tackar för updaten om Coco, jag har ett svagt minne av henne nu :)