Wednesday, May 23, 2007

Det ligger en Hummer H2 begraven

Enligt SF Gate.com så går det nu ihärdiga rykten om att den stora, bensinslukande Hummer H2 kommer att bli ett minne blott. Efter vikande försäljningssiffror i flera år så finns det alltså inte så mycket hopp för denna omdebatterade bil vars bensintank fylls för den nätta summan av 100 dollar.

7 comments:

Annika said...

YESSSSSSSSSSSSSS!!!! Good NEWS!!!!

Desiree said...

Det är verkligen bra att man försöker frångå från besinslukande monster. Jag tycker att Hummern är rätt cool men jag gillar inte att den slukar så mycket bensin. En miljövänlig hummer lär väl aldrig finnas.

Fia said...

Ehum *rodnar* när jag var tvungen att lämna i bilen på service för ett tag sedan fick jag en Hummer som lånebil...skitkul att köra... de kunde ha fått tagit mer än två dagar på sig att serva vår bil. Fast jag v-e-t ju att den inte är miljövänlig, men ändå...att ha en sådan att köra omkring med här i den vansinninga trafiken runt Atlanta, och se folk som var på väg att kasta sig in i körfältet framför en helt plätsligt ändra sig..eh..det var rätt maffig känsla.

Anonymous said...

Själv befinner jag mig just nu i oljelandet Förenade Arabemiraten där bensinpriset är lågt, mycket lågt. En av mina svenska kollegor här hade frågat bilförsäljaren om hur mycket bilen drog. Säljaren hade kliat sig i huvudet:
- Jag har ju en likadan och kör till och från jobbet. Hm, jag tankar den ungefär en gång i veckan.
Och mina kollegor när de diskuterade bensinpriset här så var det ingen av dem som kunde säga vad priset per liter var, men den ena konstaterade att han fyllde tanken för "ungefär 150 SEK". Nej, det finns inga Prius på gatorna här...
/Cara

Monica said...

Jo, det är väl just så att det finns många som tycker Hummern är cool, men sedan inte gillar miljöaspekten.

Jag kan förstå att människor har respekt för den på vägarna, som du skriver om Fia, för den är ju stooor!

Cara, jasså, du är långt borta hemifrån...intressant att bensinen är så billig där, det är ju klart att den kommer därifrån men skillnaden är ju enorm!

JaCal said...

Ja, det är ju ingen nackdel - jag blir smått livrädd när jag möter en... så orolig att de liksom ska glömma bort sig och köra över mig... De är ju gjorda för att köra ÖVER bilar... Förutom att de är gräsligt fula.

Mathias said...

Det finns inget bättre än en rejäl SUV när man får en pickup i sidan.