Saturday, May 12, 2007

Powwow på Stanford Campus

Powwow kallas en sammankomst av indianer och i helgen är det powwow på Stanford Campus. Nordamerikanska indianer från hela USA kommer hit för att tävla i dans och sång samt umgås och ha trevligt.

Detta var den 36:e årliga powwow som hölls på Stanford och det ville vi ju inte missa. Härlig underhållning med dans, underbart vackra dräkter, sång och musik.











5 comments:

SweFlo said...

Vilka sprakande färger! Det hade varit något att vara med om! Vi har en hel del indianstammar här i Florida, och det finns en del intressanta museeliknande ställen, men inte direkt någon "levande" historia man kan beskåda. De var ju ändå urbefolkningen här och det hade varit mycket intressant att få lära sig lite djupare om deras kultur (fast tråkigt nog är den nog på v8g att dö ut).

Fia said...

Ah, Sweflo - kolla med tidningar och även chambers of commerce, de vet vart ni har era Powwows, för såna har ni! vi har ett flertal varje år på många olika ställen här i Georgia. Det är faktiskt värt att resa en bit för att vara med om dem.

Det finns två sorters Powwows, de som är öppna för allmänheten och de som man måste vara inbjuden till. De flesta är öppna för vem som helst och din dotter är ju precis i rätt ålder för att uppskatta danserna och riterna. Ha så kul!

Desiree said...

Wow vad häftigt att kolla på något sådant. Otroligt fina kort.

Monica said...

Sweflo, javisst är det härliga färger. Jag visste inte heller att dessa powwows hålls överallt i USA (tack för infon Fia)...så du kanske får möjlighet i framtiden att kolla in detta "live" du med!

Monica said...

Desiree, tack för komplimangen, jag tycker ju att det är kul att plåta. Tyvärr så fick jag inga närbilder eftersom stället där de dansade var så stort att jag aldrig kom tillräckligt nära!