Monday, May 7, 2007

San Francisco by air

Maken tog ett flygcert när vi flyttade hit till USA och det har verkligen kommit väl till pass. Att få åka i ett litet fyrsitsigt plan över Golden Gate, downtown San Francisco, längs kusten...det är verkligen spektakulärt! Så när våra familjer och vänner kommer så kan de få sig en guidad tur över Bay Area - by air!





Här jobbade jag förut, i det finansiella distriktet.







11 comments:

Anonymous said...

Wow! Du, jag är IMPAD!!!!! Flygcert, din man är ju värsta John Travolta snubben :) (Travolta har flygcert och i min värld är det bara kändisar som har det - förutom yrkespiloter då).
Vilka läckra bilder!
Nu kommer jag inte kunna sova inatt utan bara vara grön av avund över att du har en man med flygcert...

Fia said...

Vilka fina bilder du tagit, ja det ÄR kul att vara uppe i ett litet plan...jag släppte mitt cert för några år sedan då jag inte hade tid (eller prioriterade fel tidsmässigt) och inte kunde underhålla de antal flytimmar jag var tvungen att ha per år.

Jag har lovat mig själv att jag ska ta det igen så snart jag trappar ner med jobb, och vi lär ju bo i Arizona då så det blir ju kanon att flyga där!

Desiree said...

Så coolt! Att få se egentagna bilder från luften, inte illa. Häftigt, wow! Den utsikten är helt oslagbar alla gånger.

Anne-Marie said...

Tänk vad vackert San Francisco är. Det låter fantastiskt att kunna flyga i stort sett vart man vill och få se världen från ovan. Jättefina bilder!

Monica said...

Anne, hehe, kul att kunna imponera på dig då...även om det var via min make :)

Fia, vad kul att du har (haft) cert du med. Jag tänkte ett tag på om jag skulle fixa det också...men det lockar mig faktiskt inte så mycket...dessutom ett cert i familjen kan man ju vara nöjd med ändå.
Varför Arizona?

Desiree, det är faktiskt urläckert att få åka så nära ex. Golden Gate-bron. Och våra gäster har ju inte klagat då de fått sig en tur de också...

Anne-Marie, håller verkligen med dig om att SF är en verkligt vacker stad. Vi bodde där ju i nästan 2 år innnan vi flyttade till Palo Alto (förort till SF) och nu när vi åker dit så bli jag lika förundrad varje gång vilken påverkan SF har på mig...det är så vackert...

Fia said...

Monica, Arizona därför att min make får huvudvärk varje gång det barometiska trycket sjunker, dvs så snart det regnar och är mulet och vi har försökt få hjälp överallt men det verkar inte finnas ngt man kan göra så till slut kom vi fram till att vi behöver nog flytta till öknen!

Vi har varit där och "rekat" och hittat vår drömstad så om ett eller två år går flyttlasset.

Anonymous said...

Snygga foton! Ser ut som proffsfoton, fast halva jobbet är bra pilot ;)
Ser fram emot att träffas snart igen!
/Atlantpendlare

Monica said...

Fia, aha, jag förstår, vad jobbigt för din make!

Vad jag föstår så är det många amerikanare som drar sig till Nevada eller Arizona på ålderns höst...just på grund av vädret. Och vad jag förstått så är det fortfarande realtivt billigt med hus etc...Ett par av våra goda vänner ska flytta till Nevada om några år...

Käre atlantenpendlare, vi ser fram att se dig och familjen här inom kort!

Annika said...

OJ!! Vilka bilder!!!
Har ¨bara varit i SF en ggn! Var klart impad av den vackra staden, och dina foton bara understryker det faktum att SF är en av världens vackraste städer!!!

Monica said...

Annika, jo, jag tycker att San Francisco är en oerhört vacker stad. När vi bodde där så var min löpruna längs vattnet till Golden Gate och tillbaks...vilken fröjd att löpa med den utsikten!

JaCal said...

Makalöst coolt!! Detta ska jag INTE visa för maken. Då kommer han bestämt hävda hur bra det är att ha flyg cert. ;-)

Fina bilder!!