Monday, February 26, 2007

Al Gore vinner Oscar

...för dokumentärfilmen An Inconvenient Truth och som jag skrivit om tidigare så är han ju också nominerad till Nobels fredspris. Melissa Ethridge vann dessutom för bästa låt, titelmedlodin till filmen.




Igår var vi på Oscarspartaj och diskussionen kom upp om Al Gore kommer att vara med i kampen om demokraternas nominering till presidentkandidatposten.

NEJ!!! Varför skulle han det??? Han har ju nu lyckats i jobbet att nå ut till en enorm publik med jobbet i sin hjärtefråga och har närmast "rockstar" status. Han gör bättre nytta i jobbet mot den globala uppvärmningen. Way to go, Al Gore!!

5 comments:

Annika said...

Hej Monica! Har läst din blogg ett tag men detta är första ggn jag kommenterar. Jättebra att Gore vann igår!!! Blev så glad. Tycker det är så synd att han (förmodligen) inte kommer att ställa upp i valet 2008! Jag tycker om honom. Mycket!
Kul att ni gick på Oscar-galej!!!
Hälsningar från Annika i DC!

Monica said...

Hej Annika,

har kollat in din blogg också, känns som att svenskkolonin bara växer och växer..hehe

Jo, Al Gore är väldigt bra...och visst, han skulle ju blivit president redan 2000...det borde ju vara hans tur nu...

...men för hans egen skull är det nog mycket mer tacksamt att jobba med den globala uppvärmningen. Han får ju så mycket cred och det måste vara så kul att få jobba med något som man verkligen brinner för ...samt att det ju går så bra för honom! Fy fasen för att byta det mot att jobba i Vita huset...makt, javisst, men fy vad jobbigt och säkert även otacksamt!

Anonymous said...

Jo, men tank pa vad han skulle kunna driva detta framat med storre styrka! Wow!
Jag hoppas faktiskt att han staller upp i valet. Inte for hasn egna skull men for varldens.

Monica said...

A-H, jag håller delvis med dig men jag tror fortfarande att han kan vara så mycket mer effektiv genom att bara jobba med detta som han gör idag. En presidents fokus ligger ju på så många plan, och han måste ta många andras åsikter i beaktande, dvs kongressen, andra mäktiga intressenter osv...det finns ju en byråkrati som beslut ska gå igenom. Och snart kommer inte USA kunna fortsätta med sin negligernade inställning till dessa stora miljöproblem. Jag tror att när bollen börjat rulla så kommer den bara rulla fortare och fortare och få med sig mer och mer folk. Vår guvernör Arnold tex, är ju den mest progressive på detta område, och i dagarna har han gått ihop med 4 andra guvernörer för att sätta upp mål för minskade utsläpp...bollen rullar...

Monica said...

Som sagt, skulle han mot all förmodan kasta sig in i racet så hoppas jag, som ni andra, att det går vägen för honom...